Nyheter
från Folio

Om oss

2020-01-15 Folio + Mostphotos = Sant

Folio och Mostphotos går samman för att gemensamt bli en stark bildaktör på den skandinaviska marknaden. Vi har under åren båda haft vår främsta fokus på skandinaviska bilder men där Folio fokuserat på kvalitativa premiumbilder och Mostphotos enklare genrebilder på volym. Två olika bildlösningar som nu enkelt kommer att kunna erbjudas båda våra kundgrupper.

2015-09-17 Höstsalongen på Fotografiska Museet

Stolta kan vi berätta att vår VD Susanne Grönroos deltagit i juryn för årets Höstsalong på Fotografiska Museet, Stockholm. Juryn gick igenom bidrag inskickade av 2 304 fotografer innan de enades om 24 utställare. Dessutom fick juryn detta år även uppdraget att bjuda in en varsin fotograf som inte sökt och som de ville ha med på utställningen. Susanne valde fotografen Emilia Bergmark-Jimenez.

2015-08-01 Astrakan en ny samarbetspartner

Med Astrakan som ny samarbetspartner kan vi nu erbjuda deras bilder hos oss. Astrakan är en ny bildkollektion med svenska royaltyfria bilder som produceras av fotobyrån Apelöga som är baserad i Malmö, Sverige. De producerar bilder med en ung och modern stil. Med en stor medvetenhet om fotografi som uttrycksform och om marknaden de spelar på skapar de en attraktiv kollektion som snabbt blivit en stark uppstickare i branschen.

2015-04-01 Folio flyttar till nytt kontor

Folio flyttar in i nyrenoverade lokaler högst upp i kontorsbyggnaden TG8 på Tegnérgatan. Med vacker utsikt ut över Stockholms takåsar kommer vi att trivas i våra nya lokaler. Välkommen förbi på en kopp kaffe.

2014-06-15 Regeringen ny kund till Folio

Vi är oerhört stolta över att vi i hård konkurrens bland Sveriges alla bildbyråer vann den prestigefulla upphandlingen för Regeringskansliet. Motiveringen till att det var just Folio som slutligen stod som segrare var att de tyckte vi hade en äkthet och tydlig närvaro av jämställdhet, jämlikhet och integration i våra bilder. Det tackar vi för.

2014-02-25 Tillbaka till livet

Folio stödjer CancerRehabFonden, en ideell organisation som arbetar för att ge människor rehabilitering efter cancerbehandling. De hjälper även familjer där barn drabbats av cancer med rekreationsresor eller hjälpmedel. Deras arbete och stöd är livsavgörande för många. Vi är glada över att Folios bilder har fått en möjlighet att vara med och bidra till det viktiga arbetet.
www.cancerrehabfonden.se

2014-01-24 World Press Photo

Stolt berättar vi att vår VD Susanne Grönroos har blivit inbjuden att sitta i årets jury för World Press Photo i Finland.

2012-09-06 STHLM DE LUXE

Under STHLM DE LUXE den 8 september till 21 oktober 2012 på Sturegallerian i Stockholm är vi inbjudna att ställa ut fotografier. Välkomna förbi och njut av ett urval vackra bildbyråbilder.

2011-10-17 Folio erbjuder nu egna RF-bilder

Många av er kunder har önskat att Folio ska erbjuda egna royaltyfria bilder. Vi kan nu meddela att vi på hemsidan nu presenterar Folios första royaltyfria bilder. RF-bilder som är fotograferade av Folios kreativa fotografer och med ett tydligt skandinaviskt anslag.

2011-07-08 Folio erbjuder nu RF

Vi kan nu erbjuda royaltyfria bilder på Folio hemsida då vi inleder samarbete med Maskot bildbyrå. Med det skandinaviska bildspråket i fokus har Maskot lyckats bygga upp en stark bildkollektion med royaltyfria bilder som vi är glada över att nu kunna erbjuda dig som kund.

2011-07-08 Maskot en ny samarbetspartner

Vi kan nu erbjuda royaltyfria bilder med premium kvalité genom ett samarbete med Maskot Bildbyrå. Maskot är idag den ledande producenten av svenska royaltyfria bilder och deras bilder kännetecknas av ett tydligt skandinaviskt bildspråk. Äkta och naturliga bilder med stort fokus på människor och relationer både i vardagslivet och affärslivet är deras signum. Maskots bilder tillsammans med våra egna bilder kommer tillsammans att göra vår plattform mer komplett.

2010-07-06 Folio förvärvar Gorilla

Den finska kreativa bildbyrån Gorilla ingår numera i Folio. Det gör att vi snart kommer att kunna erbjuda alla Gorillas fantastiska bilder på svensk marknad. Gorilla har i sin kollektion totalt omkring 15 000 bilder som kommer att bli ett fint tillskott till Folios arkiv. Med köpet av Gorilla blir Folio med det nya kontoret i Helsingfors en tydligare aktör på finsk marknad.Registrera dig som ny kund

Stäng
overlay
loading

Skapa mapp

Stäng